Kategorier
Privatekonomi

Begagnade böcker

Något som går hand i hand med sparande är minimalism. Jag är inte någon extrem i ämnet, men försöker att göra mig av med de saker i mitt hem som aldrig används. Jag bor i en liten etta och har ett minimalt förrådsutrymme och en naturlig följd av detta är att jag helt enkelt måste göra mig av med onödiga prylar.

Sälja begagnade böcker via Bokbörsen

Något som brukar ta upp mycket plats i många hem är böcker. Ibland finner man dom i organiserad form, till exempel i bokhyllor. Då tycker jag böckerna fyller ett värde då de blir en del av den övriga inredningen. Problemet ligger i de böcker som sedan länge legat nedpackade i en flyttkartong, undanstuvade längst in i förrådet och som därför inte sett dagens ljus sedan studenttiden. De där böckerna man har sparat i alla år ”för att”. Sanningen är den att dessa böcker troligtvis aldrig kommer öppnas igen om de ligger kvar i sin bananlåda. Det är därför du ska plocka upp bananlådan till vardagsrummet och börja lägga ut begagnade böcker till försäljning på exempelvis bokbörsen.

Under det senaste året har jag sålt begagnade böcker till ett värde av 2092 kronor. Det är inga astronomiska summor, men på köpet får du ett rensat utrymme i förrådet, samt att du överlåtet nöjet till någon annan att läsa boken och gör denne och vår natur en tjänst genom att hon inte behöver gå och handla en helt ny bok.

Ett bra tips till er som har många olika begagnade böcker som ni har tänkt att sälja, är att använda er av bokbörsens smarta ”ladda upp databas”-funktion. Det är helt enkelt ett exceldokument där man för in nödvändig information om de böcker man har till försäljning. När man sedan laddar upp exceldokumentet till bokbörsen så skapas automatiskt separata annonsen för alla böcker som du lagt in i dokumentet. Den här funktionen fungerar enbart om man har 100 böcker eller fler att sälja, så det krävs en ganska ordentlig rensning i bokhyllan för att komma upp i det antalet. Men varför inte?

Ett annat bra tips är att i efterhand ladda upp bilder till varje bok, då jag tror att detta gynnar försäljningen. När jag själv sitter och tittar efter begagnade böcker på bokbörsen så märker jag att jag tittar mer på de försäljningar som har bilder än de som saknar. När det gäller prissättning är det smart att göra en sökning på bokbörsen efter ISBN nummer din bok har. På så vis får du reda på om fler har samma bok till försäljning och på så sätt få reda på hur högt pris du kan sätta på din bok.

På bokbörsen kan man även sälja musik. Så passa på att rensa ur den gamla vinyllådan när du ändå är i farten.

4 svar på ”Begagnade böcker”

Jag har många böcker efter min avlidne make o nu skall jag flytta,intressant ?

Laila Carlsson, 042-181198.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *