Kategorier
Krimskrams

Citynetwork till Oderland

Lyckligafiskaren.se och några fler hemsidor som jag skrivit en del på genom åren har hostats av företaget City Network. Jag har varit mestadels nöjd men med start för ungefär ett halvår sedan har prestandan bara blivit sämre och sämre. Inte nog med att mina sidor har ”gått ner” i tid och otid, de har även drabbats av långsam responstid. Ibland har jag suttit och stirrat på skärmen i en halvminut innan jag kommit in på min egen hemsida. Om jag kommit in alls. Och den support man får är långsam. Knappt ens existerande faktiskt. Ett företag i uppenbara problem. Snabb service borde vara A och O för varje seriöst företag och just nu är det något hos City Network som gör att man inte kan hålla sina kunder nöjda. Troligtvis är jag inte den enda som har hört av mig de senaste månaderna.

Nu vet jag inte hur bevandrade mina läsare på lyckligafiskaren.se är i SEO, alltså search engine optimization. Men att ha en långsam hemsida är synonymt med att be Google om att inte presentera hemsidan högt upp bland sökresultaten. Jag hör från folk att ”jag bloggar bara för min egen skull”. Jaha du. Jag vet inte om jag tror dig. En sak är säker, själv bloggar jag inte bara för min egen skull. Hade jag inga besökare på den här bloggen hade jag slutat skriva för längesen. Och många besökare kommer hit via google.

Och vilka vill spendera sin tid med att titta på ett snurrande timglas? Att ha en långsam hemsida är ett säkert sätt att höja sin ”bounce rate”. Bounce rate är den procentuella andel av alla besökare som lämnar hemsidan direkt utan att klicka sig vidare. De ”studsar” iväg till andra webbplatser istället för att studsa vidare inom hemsidan. En låg bounce rate är ett gott tecken på att man erbjuder en bra, snabb sida. En hög bounce rate innebär antingen att innehållet suger, hemsidan är svår att förstå, hemsidan är långsam, eller annat som gör att man helt enkelt inte vill vara kvar där.

Slutsats: Eftersom jag vill ha många besökare på min blogg behöver jag en snabb blogg. Jag har då större chans att synas på Google. Det blir också betydligt roligare för mina existerande läsare att återvända hit om de slipper vänta i en minut innan sidan laddas.

Lösning:

Oderland

Jag bestämde mig för att byta webbhotell på grund av problemen jag upplevt. Bytet skedde nu i helgen och förhoppningsvis var det ingen som märkte av det alls.

Det finns en mängd webbhotell att välja mellan och de flesta är troligtvis väldigt bra. Själv valde jag Oderland på grund av att jag fick snabb respons på några frågor jag ställde till deras chat på hemsidan i förberedande syfte. Fick även svar på ett facebookmeddelande (jo jag vet, jag använder ju inte facebook längre men har kvar mitt lyckligafiskaren-konto för de få stackare som följer mig via facebook) klockan 01:30 natten mellan lördag och söndag! Här snackar vi snabb support. Dessutom väldigt trevligt bemötande med de frågor jag haft sedan jag inledde flytten.

Oderland har ett verktyg som gör det enkelt att flytta sin wordpressinstallation från en annan leverantör till Oderlands servrar. På en timme hade jag överfört alla mina 4 wordpressidor från City Network till Oderland. Fantastiskt. Jag är ingen IT-guru så det uppstod en del frågor under den första bloggflytten, men supporten var fortsatt snabb, trevlig och kunnig. När flyttarna är klara tar det sedan ytterligare något dygn innan internet ”uppdateras” och börjar använda den nya platsen för hemsidan.

Jag upplever en enorm prestandaförbättring sedan bytet skedde och jag slipper från och med nu skapa supporttickets till en citynetworksupport som aldrig svarar.

För övrigt måste chat vara den överlägset effektivaste formen av support. Varför använder sig inte alla seriösa företag av detta?

Fotnot. Jag har inget som helst ekonomiskt samarbete med varken Oderland eller City Network och vinner ingenting ekonomiskt på att skriva denna text.

4 svar på ”Citynetwork till Oderland”

Hej M! Vad trevligt att se att du är åter i bloggosfären! Vi har också övergått till någon form av stockholmsvegetarianism i mitt hushåll, sedan ca 6 månader tillbaka. Tycker det funkar bra och vi har inga förbud så är vi bortbjudna så äter vi det som bjuds. Men vi lagar aldrig kött eller fågel längre och jag försöker också att minska ner på övrigt djurprotein. I samma veva som vi bestämde oss så tog vi oss i kragen och började veckohandla. Det har gjort gott för både ekonomi (och för kroppsformen). 🙂 Vi köper dessutom mestadels ekologiskt och märker alltså ingen skillnad i plånboken! Vi har dock aldrig haft några sparkrav på matkontot i vår familj utan köper alltid det som verkar bäst (& i möjligaste mån eko/krav). Jag är hemma från jobbet i en härlig förkylning och såg filmen ”True cost” idag. Jag anser mig vara hyfsat medveten och vill gärna göra vettiga val, men (med tanke på ditt inlägg om Black friday) hur ska man balansera ”en bra deal” mot hur vi behandlar andra människor och jordens knappa resurser? Får man önska så vore det intressant att läsa några rader om dina tankar i ämnet! Hälsa storstan från mig! //.Jenny

Ja det är kul att skriva lite igen fast nu med lite bredare innehåll än förut 🙂 Men intressant ämne du tar upp, jag kanske skriver något om det någon dag. Annars verkar vi vara på ungefär samma nivå vad gäller kosten även om jag försöker hålla mig under 1000 kronor/mån (jag är ensam i hushållet). Jag skulle kunna äta lite mer ekologiskt. Men handlar ekologiskt i de fall där priserna kommit ner i liknande nivåer som de ickeekologiska alternativen.

Ha det gott!

Svara

Gillade verkligen din serie om Aquaponics – bra introduktion. Sen såg jag vår logga i vänsterkanten! Hoppas hostingen hos oderland fungerar bra för dig!

Är i planeringsstadiet av ett eget system nu och är nyfiken på hur det gått med maskarna i systemet. Själv tänkte jag använda mig av en slamavskiljare mellan fisktank och odlingsbädd…

Hej! Jag är mycket nöjd med Oderland. Vad gäller aquaponiksystemet så har jag tyvärr varit tvungen att sälja det på grund av resor och dylikt som gjort att jag inte hinner ta hand om det. Jag tror att maskarna var väldigt nyttiga, men har egentligen inga bevis för det. De syns inte eller hörs inte 🙂

Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *