Kategorier
Privatekonomi

Maj 2014, sammanfattning

Skulderna

Skulderna minskar sakta men säkert. Det som har satt käppar i hjulet för mig är en pågående båtrenovering som blivit långt mycket dyrare än vad jag trodde från början. Jag och den andra delägaren har lagt ungefär 20000 kronor var på arbetet under våren. Samtidigt är det en investering då vi höjt värdet på båten, men värdet har troligtvis inte ökat såpass att investeringen blir lönsam. Vi har trots allt inte gjort renoveringen för att tjäna pengar utan för att skapa en trevligare båt som vi kan njuta av under 3-4 härliga sommarmånader i år och många år framöver. Visst skulle mina skulder kunnat ha minskat ytterligare utan detta nöje, men hade jag inte haft båten som intresse hade jag troligtvis mest suttit hemma hela helgerna och drömt mig bort till något annat att pyssla med. Jag tycker om att arbeta med händerna och de som någon gång har ägt en träbåt vet att om det är hantverksarbete man söker så har man träffat mitt i prick.

Utöver detta så har jag varit tvungen att lägga en massa pengar på bilen (som vanligt) och den dagen närmar sig då jag kan sälja eländet. Senaste verkstadsbesöket resulterade i ny termostat, nya bromsbelägg, smörjning av växellåda och byte av bakre delen av avgassystemet.

Ljuspunkten!

Ni som följt bloggen tidigare vet att jag har som mål att vara skuldfri januari 2015. Och tittar man på nedanstående bilder ser det väl relativt mörkt ut. Men den lyckliga fiskaren har som vanligt ett metspö gömt i rockärmen! Snart kommer jag håva in skatteåterbäringen, prisa gud! 5000 kronor raka vägen mot amortering. Dessutom ska jag jobba extra 2 veckor under sommarlovet vilket kommer resultera i cirka 10000 kronor som även dom kommer gå till amortering. Därutöver trillar semesterersättningen in. Vet dock inte hur mycket det rör sig om, men gissar på 3-4 tusen. Och sen som grädden på moset, försäljningen av bilen, som jag uppskattar vara värd cirka 25000. Nuvarande skuld ligger på 61000 och kommer därför relativt snart, åtminstone under 2014, sjunka till uppskattningsvis 20000. 20000 känns som en bagatell att kunna spara från ordinarie lön under 2014 (3333/mån) och jag har stora förhoppningar om att kunna amortera betydligt mer än så från ordinarie lön under året. Alltså ser ekonomin i det stora hela relativt ljus ut, trots båtarbetet. Jag längtar till den dag då jag kan låta pengarna arbeta åt mig, istället för mot mig.

Det är inte långt kvar och till er andra önskar jag stort lycka till med sparsamheten i sommar!

 

skulder

networth

2 svar på ”Maj 2014, sammanfattning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *