Kategorier
Privatekonomi

Februari 2014, sammanfattning

Amortering och båtutgifter

Februari har rent ekonomiskt varit både bra och dålig. Den ekonomiska rapporten skvallrar om stora pengar som spenderades på mitt pågående båtprojekt. Eftersom jag nyligen flyttade, har jag också varit tvungen att göra en del inköp till boendet. De senaste två månaderna har jag i ”hem och hushåll”-kategorin i min budget haft utgifter på ungefär 4500 kronor. Det har varit helt nödvändiga investeringar. Vanligtvis budgeterar jag 200 kronor i månaden till hem- och hushåll.

Jag amorterade lite drygt 6000 kronor på mitt lån under februari. 4000 lägre än vad jag egentligen avser att amortera varje månad. Men eftersom båten och boendet kostat lite extra så får jag helt enkelt vara nöjd med en amortering på 6000. Förhoppningsvis kan jag amortera lite mer än 10000 kronor i slutet av mars istället.

Läsvärt under februari

Financial independence – enabling a life worth living

What’s your PF score?

I bought an apartment just to rent it out on Airbnb

Andra slänger mat – inte jag

19 delicious spaghetti dinners

Månadens höjdarläsning

The difference between being good with money and bad with money

Månadens vill ha

Vanilla bicycle (5 års väntetid för tillfället, om man nu skulle ha tillräckligt mycket pengar OCH vara tillräckligt slösaktig för att lägga en order…). Den kommer aldrig finnas med i någon ekonomisk rapport framöver, åtminstone inte om jag kommer vara tvungen att köpa den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *