Kategorier
Privatekonomi

Februari sammanfattning

Och så var februari över. Det bara rasslade till. Jag har hunnit med att ha sportlov, spenderat alldeles för mycket pengar på hårda leksaker samt spenderat en hel del tid vid teven för att se på våra fantastiska svenska skidåkare.

Som synes på bilden i början har mina inköp inför långfärdscyklingen i sommar påverkat utvecklingen av kurvan gentemot den förväntade utvecklingen. Det är bara att bryta ihop och komma igen som dom brukar säga. Jag tror mars kommer bli ytterligare en riktigt bra snålmånad och jag kan förhoppningsvis nå upp till respektabla sparnivåer igen. Mitt mål för året är ju att ligga på en spargrad på 60% eller mer, vilket jag inte riktigt har kunnat uppnå ännu på grund av alla dessa projekt som hela tiden ska sno åt sig av procenten. Tursamt nog ligger cyklingsprojektet långt fram i tiden och jag har redan nu förberett i stort sett allt jag behöver rent materialistiskt. Stor chans för en vår i sparandets tecken med andra ord.

Utgifter i februari:

Amorteringar (CSN) 1044
Boende (försäkringar, hyra, el, m.m.) 3818
Rörliga kostnader (Livsmedel, sjukvård, gåvor, m.m.) 2664 (Varav 900 kronor tandläkarabbonemang gällande 1 år)
Transport 9000 (Varav 8000 kronor inköp av cykel och utrustning inför resa i sommar)

Med andra ord hade jag haft utgifter på ungefär 7500 om det inte hade varit för tandläkaren samt reseförberedelser. Mycket nöjd med den summan. Min båt kostar ungefär 1000 kronor per månad i underhåll vilket känns ganska surt. Utan båten hade jag varit nere på 6500 kronor i månaden, det hade varit något. Plus att jag hade kunna stoppa 50000 kronor i fickan genom båtförsäljningen. Vi får väl se vad som händer med den där båten, men det är jäkligt svårt att sälja träbåtar i dagens läge… Det ska vara plastbåt, underhållsfritt och ryggläge i soffan för folk idag, annat duger inte.

2 svar på ”Februari sammanfattning”

Hehe, nä.. det är jättetrevligt att åka runt på den under somrarna. Men det är ett väldans jobb, det är väldigt dyrt samt att jag inte kan åka själv med den. Det krävs minst 2 för att kunna landstiga. Och nu i sommar kommer jag ju inte ens vara hemma om allt går som planerat. Så jag betalar alltså båtplats 6000 kronor för ingenting i sommar. Det finns ju risk att man gör något liknande nästa sommar, cykelsemester, vandring, etc. och då känns det lite meningslöst att ha en båt som man inte använder som ligger och kostar pengar. Var sak har sin tid 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *