Kategorier
Privatekonomi

Hej shoppingblogg

Farväl sparblogg och hej shoppingblogg skrev Snålcoachen och jag har väl ungefär samma känsla. Det här med stenhårt sparande i det långa loppet är svårt och ibland finns helt enkelt inte den rätta motivationen där. För min del hänger dessa perioder ofta samman med väldigt mycket att göra på jobbet. Vi lärare har det tufft dessa tider och näsan befinner sig just nu precis över den berömda ytan…

Så när pengarna spenderas på för mycket av det goda tappar man även motivationen att skriva om sparande, eftersom sparande just nu inte alls är det jag håller på med. Jag har spenderat en hel del pengar på min kommande resa. Min trogna gamla stålhäst har fått välbehövlig kärlek; nya däck, ny kassett, ny kedja, ny bakväxel, nytt bakhjul, nya växelreglage, nya broms- samt växelvajrar, nytt vevlager, nytt styre. Ja ni ser ju… hej shoppingblogg!

Eller så kan man välja att se det ur den synvinkeln att en total helrenovering av cykeln nu kostade ungefär lika mycket som jag spenderade på bensin under en månad när jag hade bil… Då blir man lite gladare.

Monterade sedan likt varje sommar ner cykeln i molekyler bara för att jag tycker att det är roligt, tvättade, smörjde upp alla lager, monterade ihop. Terapi för själen.

Annars blev maj månad inte något utöver det vanliga. Jag går i väntans tider mest hela dagarna. Jag längtar så fasansfullt mycket efter resan, att få vara ute i naturen i mer än en månad med enbart vindens sus i mina öron.

Sparar undan ungefär 10000 från maj. Har inte nått upp till mitt mål på 75% spargrad en enda månad under året. En liten besvikelse. Ligger oftast runt 50%.

 

8 svar på ”Hej shoppingblogg”

Jo, man ska väl inte klaga kanske. Särskilt inte eftersom jag tycker att jag sprider pengar omkring mig som en vattenspridare just nu… tur att det är nånting kvar.

Men det får en ju att undra hur det är möjligt för folk att bränna av med hela sin lön? Hur gör dom?

Jag ska ut på en resa i 6 veckor, har köpt nya cykelprylar för 5000 spänn och kan ändå spara undan 50% av lönen i maj.

Svara

Wow, lycklig cykel… eller hur man säger… 😉
Väl omhändertagen åtminstone!
Och ekonomin raseras inte helt heller… Med tanke på att du sparat undan 10,000! 🙂
Jag känner mig också slösaktig nu, då jag bara sätter undan drygt 55% (inte sparade som rena pengar utan endast 6% på buffertkonto, resten är boendet som jag snart äger utan inblandning av någon annans pengar…)
Lite lustigt att man bränner några tusingar extra och så suckar man och tycker man är slösaktig…
…och då är det ju ändå ganska genomtänkt använda pengar.
Ja, inställningen till pengar förändras över tid! (och tur är väl det!)

Hade nog inte köpt nya cykeldelar om jag inte skulle ut på långa cykelturen i sommar. Man vill ju kunna lita på cykeln på en sån tur, ingen lust att bli stående i nåt fjäll i Slovakien med en trasig cykel! Måste kännas helt underbart att du snart äger ditt eget hem. Skulle jag också vilja göra.. äger du tomten också?

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *