Kategorier
Privatekonomi

I juli flyttar jag in till stan

Igår kväll innan jag gick till sängs stod jag framför badrumsspegeln och inspekterade mitt trötta ansikte under tandborstningen. Följande tankar gick igenom mitt huvud:

  1. Jag ser bedrövlig ut i håret. Måste. Klippas. Snart.
  2. Att klippa sig är dyrt.
  3. Varför har jag hår på huvudet?

En halv minut senare hade den Lyckliga Fiskaren övertalat sig själv att åka in till stan imorgon (läs idag) eftermiddag och handla en trimmer för snabb och framförallt billig avlägsning av det gräsliga fågelboet på hans huvud. Nu sitter jag här med 2 millimeter stubb på huvudet och det känns väl helt ok. Det som känns bättre än okej är att jag inte behöver lägga en spänn på frisörer förrän den dag jag har inte har lust att ha en kort frisyr längre.

Nu är det också klart att jag kommer byta jobb till hösten. Jag kommer också byta bostad. Den första juli flyttar jag från landet in till stan igen, såklart av den anledningen att jag vill slippa stora pendlingsavstånd. Jag kommer bo 7 kilometer från jobbet, vilket gör att jag kommer att kunna sälja bilen! Känns helt underbart. Jag kände mig tvungen att räkna lite på de besparingar som flytten, nya jobbet och försäljningen av bilen kommer innebära och här är resultatet. Den vänstra kolumnen har under våren inte varit riktigt sanningsenlig då mina båtkostnader varit betydligt mer omfattande, men en ”normal” månad är kolumnerna aktuella.

Untitled2

2 svar på ”I juli flyttar jag in till stan”

Riktigt bra att du blir av med bilen. Den kostar på tok för mycket för oss också, speciellt när vi båda har arbete på hemorten. Det hade varit roligt att flytta bilens värde från en deprecierande till en apprecierande tillgång och samtidigt bli av med månadskostnaden… Vilken skillnad det kommer att bli för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *