Kategorier
Privatekonomi

Juni och juli 2014, sammanfattning

Sommaren har inneburit lite av varje på den ekonomiska fronten. Dels sålde jag min bil vilket känns underbart. Dels har jag spenderat en del pengar på bygget av min elcykel, vilket får ses som en investering i det långa loppet. Jag har flyttat från en liten lägenhet på landet till en liten lägenhet i stan, på grund av att jag från och med i höst har ny tjänst. Nu har jag 7 kilometer till arbetet, vilket jag tycker känns lagom. Min nya hyra är lite drygt 3000 kronor och billigare än så går det troligtvis inte att bo i Linköping. Jag hade ren tur när jag blev erbjuden lägenheten precis i samma veva som jag fick min nya tjänst. Det hade känts tråkigt att bo på landet och behöva pendla in till stan, då anledningen till att jag flyttade ut på landet var att komma närmare min förra arbetsplats.

Min plan har under hela 2014 varit att amortera så mycket som möjligt på den lilla återstoden av mitt banklån och inte falla för frestelsen att investera pengar i fonder och aktier. När jag sålde bilen blev frestelsen dock lite för stor och det innebar att jag valde att investera en del av pengarna i fonder och extraamortera det övriga. Det känns bra, men gör det lite svårare för mig att uppnå mitt kortsiktiga mål för 2014, att bli helt skuldfri (bortsett från CSN-lån).

Följande bild visar utvecklingen av min ekonomi från augusti förra året fram till nu.

Jag ser fram mot höstens utmaningar med nytt arbete. Jag känner fortfarande inte någon riktig ångest över att börja arbeta igen utan snarare tvärtom. Samtidigt är det lite läskigt när man kommer till en ny arbetsplats. De första mötena med nya ansikten känns viktiga för hur man kommer att bli betraktad under resten av tiden på arbetsplatsen. Jag hoppas och tror det kommer att gå bra.

Ett svar på ”Juni och juli 2014, sammanfattning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *