Kategorier
Privatekonomi

Mars 2015, sammanfattning

Då var mars snart slut. Det har varit en ganska händelserik månad och både bra och dåliga saker har inträffat. Bilden nedan visar hur min ekonomi har utvecklats. Ungefär 10000 gick återigen till sparkontot. Något lägre än planerat återigen, jag måste upp mot ca 12000 för att nå mina mål på 60% sparandegrad.

ekonomimars

Njurbäckeninflammation

Det dåliga är att jag har varit sjukskriven från jobbet sedan i fredags och kommer även vara hemma måndag och troligtvis tisdag. Och för första gången i livet är jag tvungen att äta antibiotika. Det började i tisdags kväll med att jag kände en konstig känsla i magen när jag gick till sängs. Inte någon direkt smärta men det kändes inte som vanligt helt enkelt. Dagen efter hade jag fått lättare magont men mådde för övrigt bra. I torsdags hade smärtan blivit lite värre och flyttat sig till sidan/ryggen, precis nedanför revbenen. Och på kvällen fick jag feber och mådde lite apa. Så då tog jag det tunga beslutet att sjukskriva mig på fredag morgon och bokade samtidigt tid hos vårdcentralen, där doktorn ganska snart efter några blodprov samt kissprov kunde konstatera att jag hade drabbats av den för mig tidigare helt okända sjukdomen njurbäckeninflammation. Hur som helst så verkar det som att antibiotikan redan nu (söndag) har börjat verka riktigt bra och jag har inte längre feber, men lite av smärtan finns kvar i njuren. Vill egentligen gå och jobba imorgon, men doktorn har förbjudit mig till det. Men jag får väl se till att få något annat vettigt gjort här hemma helt enkelt. Njurbäckeninflammation kan för övrigt leda till döden i sällsynta fall (då man kan drabbas av blodförgiftning) och just därför kanske jag borde ta doktorns rekommendation till vila på allvar.

De lite mer glädjande sakerna

#1 Funderingarna kring cykelsemestern i sommar fortsätter. Av olika anledningar har jag kommit fram till att jag ska flyga ner till Krakow med cykeln och utgå därifrån. Flygbiljett och boende i Krakow är bokat den 22 juni, då resan startar. Den största anledningen till beslutet att flyga en bit ner är att Sverige annars på något sätt bara skulle kännas som en transportsträcka. Det känns helt enkelt onödigt att slösa 4-5 dagar på att bara komma till Danmark. Dessutom kommer jag ju ändå att cykla genom Danmark och hem till Linköping på hemvägen så jag slipper cykla samma sträcka två gånger och kan utnyttja mina dagar på roligare/intressantare platser. Men mer om cykelturen i separata inlägg framöver. Har faktiskt lagt upp en preliminär rutt även fast jag lovade mig själv att inte göra det. Ska bli kul att se vad ni tycker om den.

#2 Det var ungefär ett år sedan jag började småspara i fonder hos Avanza. Jag är nöjd med utvecklingen. Innehavet är 80% aktiefonder och 20% obligationsfonder fördelat mellan SPP aktiefond global, Danske invest global index, Folksams obligationsfond samt SPP obligationsfond.

avnza

#3 Jag har köpt ett klädesplagg till utmaningen i april. Köpte i nyskick på tradera, betalade 175 kronor och har i efterhand sett att plagget kostar 2000 kronor på tillverkarens hemsida. Ren tur, men hoppas på kvalité. Den 1 april får ni se vad det är jag kommer bära varje dag i en månad framöver!

#4 Jag spenderade 15 minuter på att hjälpa en relativt okänd granne att bära en säng och ett kassaskåp (!) från hans lägenhet ut till en väntande bil. Fick 1000 kronor för besväret 😀 Lyckliga Fiskaren blev ännu lyckligare. Så välbetalt blir aldrig läraryrket. Noterar att jag ska omskola mig till flyttkarl.

#5 Har efter rekommendationer börjat läsa boken ”Good Luck: Creating the Conditions for Success in Life and Business” skriven av Alex Rovira. Återkommer med recension vad det lider. Fanns som fjärrlån på biblioteket. Boken sägs vara en riktigt bra inspirationskälla.

 

 

2 svar på ”Mars 2015, sammanfattning”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *