Kategorier
Privatekonomi

Min far är en mustaschian

En av mina förebilder är Mr. Money Mustache. Mr Money Mustache och hans fru driver en hemsida som i grund och botten var den stora anledningen till att jag själv på allvar började intresserade mig för privatekonomi. Mmm’s livsfilosofi är någonting i stil med att man kan leva ett väldigt bra liv och vara lycklig även utan att spendera pengar på materiella ting. Detta levnadssätt har inspirerat mängder av personer världen över, inklusive mig, till att leva mera sparsamt och fokusera på att göra upplevelser till det som värderas i livet istället för som det i många fall är idag, materiella ting. Mr. money mustaches levnadsstil är grunden i ”rörelsen” mustaschianismen.

Min far är en mustaschian

Nu till själva kärnan i det här inlägget. Min far, som jag haft god kontakt med sedan jag var liten (mina föräldrar är skilda och jag växte upp hos mamma) har i alla år komiskt nog, varit en mustaschian. Min far gör alla de typiska sakerna som en mustaschian gör. Han bor billigt och han bor litet (mikroboende någon?). Han jobbar väldigt mycket och han sparar mer än hälften av sin inkomst. Det enda som skiljer min far från en äkta mustaschian är att min far använder sina pengar till att resa för, medan en riktig mustaschian hellre hade sparat pengarna på hög, år efter år. När mängden pengar så småningom bliva så stor att avkastningen täcka levnadskostnaderna är mustaschianen ekonomiskt oberoende och slutar således att arbeta och koncentrerar sig istället på sådant som skänker glädje och lycka i livet.

Min far kör alltid sina bilar tills dess att de rasar ihop. Min far eldar i kaminen för att spara dyr uppvärmningsel. Min far arbetar långt fler timmar per vecka jämfört med Average Joe. Min far är insatt i aktier och fonder. Min far är en förebild för mig. Förut var han en förebild på andra sätt, nu är han även en förebild rent ekonomiskt.

Sen den lilla detaljen att det tagit mig 31 år att inse detta…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *