Packraft Sverige – mitt nystartade företag

packraft

Nu var det ett tag sedan jag skrev något på den här sidan. Och det beror på att jag skrivit en del på en annan sida, nämligen mitt nystartade företags hemsida; Packraft Sverige. Ni kanske minns att jag under slutet av förra året skrev en liten text om packrafting och blev väldigt förtjust i hela idén.

Packraft Sverige

Packraft Sveriges verksamhet startades egentligen på pappret redan hösten 2015. Grundtanken är att man via hemsida eller telefon ska kunna hyra en eller flera packrafts med tillbehör, som sedan skickas med posten till våra kunder. Kunden i sin tur använder produkten och skickar sedan tillbaka packraften till oss med den inkluderade returfraktsedeln. Paddel och flytväst är gratis tillval. I det långa loppet har jag även tänkt att anordna upplevelseturer i närområdena kring Linköping samt Örebro, som jag känner till väl.

Min egen kärlek till friluftsliv väckte viljan att dela mitt nya favoritfriluftsredskap, packraften, med resten av svenska folket. I Nordamerika, södra Europa, delar av Asien och Nya Zeeland är packrafting redan en utbredd och populär friluftsaktivitet. Men även här på våra norra breddgrader börjar intresset sakta men säkert vakna till liv.

Det briljanta med en packrafts som koncept är enkelheten och friheten de erbjuder. En packraft får plats i en ryggsäck och väger mellan tre och 4 kilo. En speciell påse används för att pumpa upp packraften – inga skrymmande verktyg behövs. Mer information hittar ni på här.

Packrafts är frihet

Friluftsliv är hetare än någonsin, men varför begränsa sig till enbart stigar och leder på land? Friheten som en packraft medför öppnar upp nya möjligheter. Ta en tur på den vackra sjön ni just passerade. Följ ån någon mil nedströms för att se var ni hamnar! Ni kan alltid gå vidare till fots vid åns ände. Låt inte ett vattendrag stoppa er upptäcksfärd i naturen.

Stoppa ned packraften i handbagaget och utforska floden Kwai när du tröttnat på stranden i Hua Hin. Paddla vattendrag där ingen förut paddlat. Världen har fantastiska vatten dit inga vägar leder. Eller varför inte utforska de stora städernas kanalsystem? Stockholm, Köpenhamn eller kanske Venedig? Alla har de fantastiska vatten gemensamt. Prova fiskelyckan med barnen i tjärnar och sjöar! Möjligheterna är oändliga.

Stor potential

Så, för att knyta an till inledningen en smula; Packraft Sverige vill sprida passionen för packrafts i resten av det redan nu friluftstokiga Sverige. Jag tror det finns en stor potential för det här redskapet.

Skolor, företag och ideella föreningar erbjuds rabatter för att främja en ökad utevistelse i ett allt mer stillasittande samhälle.

Kolla in packraft-sverige.se och skriv gärna en rad nedan om vad ni tycker! Butiken öppnar den 1 mars, men det går bra att redan nu ta en titt på hemsidan.

 

 

10 reaktioner till “Packraft Sverige – mitt nystartade företag”

 1. Kul affärsidé!
  Jag ska komma ihåg hemsidan om behovet dyker upp framöver. Jag gillar konceptet men jag har för lite tid över för friluftssemestrar just nu(kids i 2års åldern…).

 2. Har följt din blogg ett tag, så jäkla kul idé.
  En grej på min bucketlist har alltid varit att paddla Umeälven ända uppifrån Hemavan men har aldrig riktigt löst alla svåra bitar där man skulle behöva kånka allt (finns ganska stora forsar på sina ställen), här är ju lösningen! Beställ frakten upp till hemavan, ta bussen själv och paddla ner, istället för att krångla med logistik med två bilar och hejåhå, usch!

  Hoppas jag kan bidra med ett par hyrdagar i sommar att cykla upp en bit längs umeälven och paddla nedströms hem igen med tjejen :)

  Lycka till med företaget!

  1. Hej Johan!

   Så himla kul att du förstår idén med det hela. Buss + vandring + paddling är en riktigt vass kombination! Och tack för idén om Umeälven, jag är inte så bevandrad längre norrut men vill gärna upp dit och paddla i sommar. Tack för ditt lycka till.

 3. Men hur snygg och bra hemsida?!!

  Jag hör givetvis till de där nollorna (skämtsamt menat) som givetvis fick börja med att klicka på “packraft- vad är det för något?” för att fatta grejen men nu har jag fyllt ännu en bildningslucka. Så smart!

  Jag ska sprida vidare :)

  Varmt lycka till!

  1. Hej!

   Ja blir väldigt glad över att höra att hemsidan är bra! Har jobbat ganska mycket med den och försökt få den både modern, snygg och enkel att förstå.

   Ja nu vet du vad en packraft är också :) Och ingen blir gladare än jag om du delar med dig till andra!

   Stort tack för de fina orden

 4. Nä men hallå! Jag har visst varit helt off, eller nåt… för jag har helt missat detta inlägget!

  Vad kul att du nu är igång!
  Och snygg, informativ hemsida!
  Lycka till!!

  Och jag har visst varit väldigt förvirrad också…
  När jag nyligen storstädade min mail finner jag att jag inte fått iväg varken foton eller svar på intervjufrågor till dig :/
  Vet inte varför det inte gått iväg, men jag borde ju ha kollat upp om det skickats!! Nå, bara trott det gått iväg och inte tänkt mer på det.
  Ber om ursäkt!

  Men nu har jag beslutat mig för att börja lägga upp foton på bloggen – tog en stund att bli mogen för det…
  Första inlägget ligger uppe nu.

  Än en gång, all lycka med ditt företag!

  1. Hej!

   Tack :) Jo jag väntade på dina mail, väntar fortfarande.. haha! Men då ska jag ta en titt på din blogg. Spännande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *