Kategorier
Krimskrams Matlagning

Poppa popcorn i mellandagarna

Nu i mellandagarna kommer åtminstone jag tillbringa ganska mycket tid i soffan. Och vad passar bättre än att poppa popcorn till kvällsmyset?

Popcorn är inte alltför onyttigt samtidigt som det är relativt billigt. Det kanske inte är det absolut svåraste man kan göra i ett kök, men jag tänkte ändå dela med mig av hur jag gör för att poppa popcorn eftersom jag vet att det faktiskt går att misslyckas ganska ordentligt med denna ädla konst.

Att poppa popcorn

Börja med att täcka en kastrulls botten med olja. Jordnötsolja tycker jag är bra eftersom den tål hög värme och är relativt nautral i smaken. Sätt på högsta värme på spisen och lägg i några popcorn i botten av kastrullen. När det första popcornet poppar i kastrullen tar du av kastrullen från plattan och lägger i resten av dina opoppade popcorn i kastrullen. Jag brukar täcka hela kastrullens botten med popcorn, men det beror lite på hur stor kastrull du har. Sätt på locket och låt popcornen värma upp sig i cirka en halvminut innan du sätter kastrullen på plattan igen. Sänk nu till medelvärme eller stäng av plattan helt. När det börjar poppa i kastrullen skakar du den lite då och då, eftersom de opoppade popcornen då kommer trilla ned till botten av kastrullen och förhoppningsvis poppas. När det slutar poppa tar du av kastrullen. Salta efter behov. Själv brukar jag ibland också smälta lite smör som jag tömmer över popcornen.

2 svar på ”Poppa popcorn i mellandagarna”

Å det är himla mysigt att äta popcorn å dricka varmt te uppkrupen med en filt och en schysst bok som sällskap eller så bjuder man hem vänner på popcorn och film. Många har en gammal goding liggande på DVD hemma eller så rättar man sig efter TV-tablåns tider och ser något ihop där.

Man skulle ocks kunna göra en lite otvungen å avslappnad festlig dag. Alla kan ta med sig sista slatten glögg och de där överblivna julgodisarna eller lite plockmat gjord av julmatsrester och så kör man ett mysigt mingel i samband med en film.

Vi pratade lite på skoj om att man kunde samlas och se Ivanhoe här hemma. På bioduk 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *