Kategorier
Privatekonomi

Rabattkoder och kampanjer på internet

I ett strävande efter att leva så sparsamt som möjligt är det självklart så att ju färre saker man köper, desto fördelaktigare är det. Oavsett om det handlar om kläder, livsmedel, resor eller andra rörliga utgifter. Men då och då är man helt enkelt tvungen att öppna plånboken. Ni som äger ert egna boende känner igen frustrationen när diskmaskinen helt plötsligt slutar fungera. Andra känner igen sig i känslan av att vinterjackan, som man gått omkring i i fyra vintrar på raken, inte känns riktigt lika fräsch idag som när den inhandlades. Så vad gör man när omständigheter leder till att man helt enkelt är tvungen att göra ett större inköp?

Själv handlar jag sällan eller aldrig i vanliga butiker längre. Det beror inte enbart på att det oftast är dyrare att gå till en verklig butik än att handla på internet, utan även de risker man utsätter sig för genom att gå in en butik. Jag själv har alltid varit svag för tekniska prylar och inte för mer än några dagar sedan så var jag en hårsmån ifrån att göra ett impulsköp av en systemkamera hos en av de större elektronikkedjorna. Som tur var tog jag mitt sunda förnuft till fånga och lyckades avstyra köpet, och idag har den värsta köplusten lagt sig – jag har ”sparat” mina tusenlappar.

Prisjämförelser och rabattkoder

Att handla över nätet har den stora fördelen att prisjämförelser blir betydligt enklare. Handlar du direkt i butik har du ingen aning om konkurrenterna kan erbjuda ett bättre pris på varan. Men via internet och tjänster som till exempel prisjakt, underlättar man för sig själv när det kommer till att sålla ut de sämre alternativen och filtrera ut de artiklar man verkligen söker.

Men prisjakt har också nackdelar. Så vitt jag vet har den svårt att hitta eventuella erbjudanden som finns i butikerna. Den hittar inte fyndhörnan hos netonnet och den hittar inte de mängder av erbjudanden och rabattkoder som florerar på internet. När jag letar efter en vara använder jag alltså inte bara prisjakt, utan letar också efter olika typer av erbjudanden. Det kan ju vara på så vis att man har tur att hitta den billigaste varan på prisjakt, samtidigt som man kan kombinera detta med ett erbjudande från t.ex. CupoNation.

Cuponation är en av de bästa sidorna för att spara pengar enligt min erfarenhet. Det är en sida som samlar olika typer av rabatter och kampanjer från internet och presenterar dessa på ett bra sätt för oss användare att ta del av. Gränssnittet är enkelt och tydligt och man gör det lätt för användaren att hitta till de olika erbjudanden eller rabatter man är ute efter. Till exempel kan man bläddra i olika kategorier för exempelvis mode, inredning och elektronik, men man kan också välja att kika på de 20 mest populära erbjudandena just nu inom alla kategorier, eller enbart en utvald kategori. En favorit för oss sparare är såklart bank och försäkring, men alla kategorier har ofta bra och intressanta kampanjer att erbjuda. Ibland handlar det om att man genom Cuponation tilldelas exklusiva rabattkoder som går att använda på den aktuella sidan. I andra fall länkas man helt enkelt vidare till den aktuella kampanjen. Svårare än så är det inte.

Förutom att hitta bra erbjudanden och rabattkoder och på så vis spara pengar, sparar man ju också i många fall tid. Tid som exempelvis kan användas till att rensa och sälja böckerna i förrådet eller ta en cykeltur i det härliga höstvädret.

Stort lycka till med de nödvändiga inköpen under hösten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *