Kategorier
Matlagning

Revbensspjäll i slowcooker (crock-pot)

Jag har i ett tidigare inlägg nämnt att jag använder min crock-pot en hel del i matlagningen.  Det finns några mycket enkla anledningar till detta:

  1. Det är enkelt
  2. Det blir gott
  3. Det är billigt

Min crockpot är en av de lite större modellerna, vilket gör att den rymmer mycket mat. Så när jag upptäckte att de stora revbensspjällen på citygross var annonsvara denna vecka så hamnade dessa såklart på inköpslistan. De kommer användas till att laga revbensspjäll i slowcooker. Jag besöker affären en gång i månaden och detta sparar mycket pengar, samtidigt som det är skönt att enbart en gång i månaden trängas med allt annat folk i affären. Det är bland det värsta jag vet att vara i en livsmedelsbutik. Mängder med folk, skrikande barn, överkonsumption på hög nivå. Jag äcklas lite av de mängder av mat och andra artiklar som frodas i dessa lokaler. Hur som helst, utan mat överlever man inte, så gårdagens besök på citygross var nödvändig. Shoppingturen kostade mig lite drygt 1000 kronor (jag spenderar i snitt 1000 kronor i månaden på livsmedel) och jag fick med mig kolossalt mycket mat hem. Dessutom har jag mycket kvar i frysen redan sedan förra månaden, så troligtvis kommer jag nästa månad inte behöva handla så mycket.

Revbensspjäll i slowcooker

Så igår när jag kom hem från citygross förberedde jag en marinad till revbensspjällen. Köttet har fått ligga i denna under natten och nu på morgonen tog jag fram crock-poten och satte igång den på låg värme i 9 timmar. Klockan 18 kommer revbensspjällen vara så möra och saftiga att de skulle duga att servera till självaste konungen.

Receptet hittade jag på bloggen Få lite matro, och ser ut som följer:

Marinad

2 msk strösocker
1 dl chilisås
2 msk balsamvinäger
4 msk ketjap manis
2 tsk torkad ingefära

Till grytan

1 dl vatten
2 gula lökar
salt och svartpeppar
2 kilo revbensspjäll

Koka ihop marinaden till en simmig sås. Ställ åt sidan att svalna. Dela revbensspjällen och lägg i den kalla marinaden. Låt marinera över natten. Lägg lök i klyftor och vatten i crock-pot-grytan. Placera revbenssjällen överst tillsammans med marinaden. Salta och peppra. Tillaga på låg värme i 8-10 timmar eller hög värme i 5-6 timmar.

revbensspjäll i slowcooker
Tjocka revbensspjäll innan tillagning i slowcooker

Enklare än så kan det väl knappast bli. Finns det någon mer därute som använder slowcookern? Dela gärna med er av era bästa recept i kommentarerna!

8 svar på ”Revbensspjäll i slowcooker (crock-pot)”

Kanongott… Jag tillagar kanonlår med kycklingfond, lök,morot,paprika,5 dl vatten o 3 dl vitt vin,massor av örtkryddor, tillaga 6 till 7 timmar lågtemp, servera med saffransris och sila buljongen tillsätt cremefraiche, lite senap och dragon…..mumsig sås, bena ur låren och lägg i såsen

Jag har råkat höra att jag får en Crock Pot av cheferna i julklapp så jag googlade runt lite för att se vad det var och nu är jag så sugen på att få hem den och börja laga mat med den! Hoppas att jag inte hört fel bara för då blir det att beställa en snarast! Vart har du köpt din?

jag testar just nu ditt recept. min man är skeptiskt mot detta . det ska bli skoj att få se slut resultatet. slow cooken köpte jag idag så det är det första jag gör.

Jag testade för första gången att göra revbensspjäll i min cooker. Körde på låg värme i 8 timmar men det blev supertorrt!! Jag hade vatten 3/4. Har du någon idé om vad som kan ha gått fel?

Med vänlig hälsning Monica

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *