Kategorier
Privatekonomi

Ryggläge

Det har skrivits dåligt på bloggen på senaste. Det beror på att jag känner mig trött och oinspirerad för tillfället. Som alltid precis innan sommarlovet så har vi lärare en hel del att göra, det är betyg och utvecklingssamtal och trötta barn och oroliga föräldrar i en salig smet. Sen i periferin finns det där med lektioner, som också ska hinnas med.

Som idrottslärare är det ganska begränsande att ha ett inflammerat och svullet knä. Jag får inte belasta knät mer än absolut nödvändigt. Det är oerhört frustrerande att inte kunna instruera, visa och förbereda som man brukar. Ungefär som en trädgårdsmästare som tvingas använda skruvmejsel istället för spade när han gräver i landet. Så resultatet av detta är att jag blir sur. Jag tycker inte om att göra ett ”dåligt” jobb.

Det andra negativa som knät för med sig är att jag inte kan träna ordentligt. Jag kan inte ens cykla till jobbet längre, p.g.a. svullnaden i knät (som gör det omöjligt att böja benet tillräckligt mycket). Så nu kör jag bil till jobbet varje dag, känns förjävligt. Att vara ur form påverkar verkligen vardagen till det negativa. Det första som slår en är att man blir så fruktansvärt trött på dagarna. Jag har varit tvungen att sova ett par timmar efter jobbet varje dag och det händer aldrig om allt är som det ska. Man sover dessutom betydligt sämre om man inte får träna och röra på sig. Konstigt nog är aptiten fortfarande på topp och jag äter som vanligt som en häst när jag väl äter. Negativt det också, då den lyckliga fiskaren antagligen kommer vara ett antal kilo tyngre när knäet återigen är friskt.

Sjukgymnasten har enbart ordinerat vila för knäets skull, men nu har det gått 2 veckor utan tillstymmelse till förbättring och jag undrar om det inte är dags för någon att peta in en ordentlig spruta i knät så jag kan få bli frisk från det här eländet.

Har planerat några mer seriösa blogginlägg som förhoppningsvis kommer bli klara inom någon vecka. Ska bara orka skriva dom först…

3 svar på ”Ryggläge”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *