Kategorier
Privatekonomi

Spara pengar i vardagen – 17 tips

17 tips för att spara pengar i vardagen. Att sänka sina kostnader är lättare än du tror.

1. Har du bil – sälj den eller sluta använda den. Cykla istället. Köp en cykelkärra som du kan använda till att handla livsmedel.

2. Flytta närmare jobbet för att minska eventuella kostnader för transport till arbetet. Lägg inte alltför mycket pengar på hyra.

3. Byt mobilabonnemang. Hallon kostar 99 spänn i månaden. Wifog är gratis.

4. Se över dina försäkringar. Du kan garanterat halvera dina kostnader med hjälp av ett par telefonsamtal.

5. Gå ur facket. Jag själv var med i facket i 13 år till ingen nytta.

6. Istället för att gå ut på stan för fika med polarna, bjud hem dom och bjud på kaffe och hemgjorda chokladbollar. Snacka skit och spela spel istället för att gå på bio.

7. Sälj allt onödigt skräp som du har hemma. Gör dig av med allt som du inte använder. Behöver du verkligen 10 dricksglas, 4 stekspadar, 3 soppslevar, 10 badlakan, 5 påslakan, o.s.v? Dagens konsumerism är läskig. Men i just detta fall är det bra, eftersom folk köper i stort sett ALL skit som du lägger ut för färsäljning på exempelvis facebook köp/sälj, blocket, m.m. Utnyttja detta.

8. Köp led-lampor och släck lamporna när de inte behövs.

9. Duscha på jobbet om du har kallhyra. Vill du vara ohyggligt snål så slutar du använda varmvatten helt. Duscha inte för länge.

10. Stäng av kranen när du diskar. Skölj disken i en balja med rent vatten istället.

11. Sänk värmen i lägenheten. Runt 15 grader kan du stå ut med! Köp en fleecetröja, den har du snart sparat in.

12. Värm upp vatten med vattenkokare om du ska koka något. Sälj din gamla stekpanna med konvex botten och köp en ny med tjock, plan botten i hög kvalité.

13. Koka pasta och potatis med tryckkokare om du har en.

14. Sluta gå till gymmet. Köp istället en kettlebell/chinupbar/väggrack med skivstång och börja träna hemma. Cykla, promenera eller ta en löptur i skogen istället för inne i ett trångt, svettigt, spännigt, dyrt gym.

15. Ät aldrig mer skräpmat.

16. Minska dina livsmedelkostnader. 1 person kan lätt äta för under 1000 kronor per månad (jag gör det och jag äter som en häst…) Det finns många bra matbloggar som inriktar sig på billig, god mat som t.ex. budgetbytes eller thestonesoup.

17. Gå ur svenska kyrkan. En person på 31 år (som jag) med en inkomst på 300000 per år, sparar 3630 kronor per år på att gå ur svenska kyrkan. 123420 kronor fram till pensionen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *