Kategorier
Privatekonomi

Starta eget företag

Idag har jag tagit det första steget mot något som i hela mitt liv varit en ouppnåelig dröm. Något som för bara ett par år sedan helt enkelt inte hade gått att genomföra på grund av svag ekonomi och bristfälliga kunskaper. Tänk att jag som var totalt ointresserad av privatekonomi så sent som för några år sedan har blivit intresserad och faktiskt ganska kunnig i området. Hur som helst; jag ska starta eget företag.

Jag är så glad över att jag för några år sedan lärde mig om pengars egentliga värde. Vilka möjligheter det medför om man ser till att spara undan en liten slant varje månad istället för att göra av med allt på materiellt skräp.

Att starta eget företag blir nu inte något särskilt skrämmande. Jag har gott och väl råd med att bli av med precis varje öre jag satsar i företaget. Det är inget jag oroar mig särskilt mycket över. Jag har snart sparat ihop samma summa igen.

Mina besparingar från de senaste två åren möjliggör alltså ett förverkligande av en våt dröm. Utan att jag behöver ta några lån. Allt jag satsar är redan mitt och mitt att förvalta på det vis jag tycker är bäst. Vilken härlig känsla.

Visst skulle jag kunna spara allt istället och vänta. Och vänta. Eller så kan jag satsa en del och spara samtidigt. Och förhoppningsvis snabbare nå upp till drömmen om ett liv där personlighetsutveckling står i första rummet och där det är jag själv och inte min arbetsgivare som bestämmer över mitt liv.

Idag skickade jag alltså in ansökan om att starta eget företag till skatteverket. Jag vet inte hur lång tid det tar innan jag får besked om ansökan, men jag kan inte tänka mig att det skulle vara några problem.

Vem som helst kan starta eget företag. Själv har jag velat göra det de senaste 20 åren. Men det är först nu jag har en idé som jag tror kan hålla.

Och då väntar jag inte.

14 svar på ”Starta eget företag”

Välkommen till klubben! Startar du ett AB eller enskild firma (eller något annat)?
Jag har drivit ett AB som konsult inom mjukvara några år, mest på sidan om en anställning. Men har börjat planera för en heltidssatsning på egna produkter och tjänster. Den här gången ingen ”byta-tid-mot-pengar” satsning utan istället utveckla en produkt där jag kan tjäna pengar medan jag sover!

Men berätta gärna mer om din satsning! Vet att du inte vill röja din identitet men nått om branschen och ideen kanske du kan avslöja? =)

Ja, det är så trist att inte kunna skriva exakt vad det handlar om. Vill gärna berätta. Hursomhelst är det en enskild firma med inriktning på friluftsliv, så långt kan jag väl sträcka mig. Så någon passiv inkomst lär det inte bli till att börja med 😉

Kommer börja smått såklart så får vi se vad som händer. En vacker dag kanske jag länkar till mitt företag från den här bloggen för att locka in en och annan trogen följare… Problemet med det är ju att jag måste avslöja vem jag är. Fast när jag tänker efter så spelar det egentligen inte så stor roll.

Svara

Grattis! Vad kul! Lycka till, ska bli spännande att följa (du ser, jag tar förgivet att du ska dela med dig om sin resa).Tack föressten för en kul blogg med bra blandning av inlägg 🙂

Ett stort grattis! Den roligaste resan man kan göra! 🙂 Ibland är det som att cykla upp för ett brant berg där mjölksyran stiger sista km innan man når toppen och när man väl tagit sig upp är det en fantastisk backe att rulla ner för i alldeles för hög hastighet men med en känsla som slår det mesta!

Men vad härligt!! Varmt grattis och jag är säker på att du kommer att lyckas alldeles förträffligt som företagare! Jag är naturligtvis lika nyfiken som alla andra på vad det är för verksamhet men förstår att du vill värna om anonymiteten tills vidare. Vi får se om du ändrar dig och länkar så småningom när det känns rätt. Hoppas att du fortsätter att blogga om hur det är att starta eget. Alltid lika spännande att följa din livsresa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *