Kategorier
Matlagning Privatekonomi

Uppföljning operation Stockholmsvegetarian

Ja nu har det gått ungefär två månader sedan jag deklarerade min vilja att konvertera från köttätarism till vegetarianism. Kommentarsfältet upplyste mig om att den sortens ”vegetarian” jag ville bli tydligen kallas stockholmvegetarian – alltså en sån som äter ägg, mejeriprodukter, fisk och skaldjur. Men ska man vara riktigt korrekt så är jag visst en ädel pescetarian.

Egentligen struntar jag i vad det kallas. Jag vill undvika fågel, nöt och fläsk och det har gått oväntat enkelt. Visst saknar jag ibland texturen på riktigt flottigt, knaperstekt bacon. Det kan jag inte sticka under stol med. Och dagen efter en flaska vin och ett par öl på personalfesten skulle jag ljuga om jag påstod att jag inte längtade efter en välgräddad kebabpizza.

Men jag har fortfarande rosa bälte i vegetariansk kokkonst. Allt som är förknippat med svart bälte (blötlägga ärtor, veva salladsslunga och äta salladsblad på macka istället för ost) får vänta till en annan dag. Dock förväntas jag nästa vecka gå in i fas två i min utveckling från rovdjur till kanin genom att tvinga mig själv att denna vecka helt utesluta ägg ur min kost. Ni måste förstå att detta är ett gigantiskt avbräck i mitt liv. Ägg är för mitt kylskåp vad lungorna är för luftstrupen. Det finns en plats i mitt kylskåp där det aldrig stått något annat än den näst bästa runda formen i världen förutom fotbollar. Nästa vecka; no more.

Följ gärna min resa mot svart bälte i kommande inlägg!

6 svar på ”Uppföljning operation Stockholmsvegetarian”

Jag ska göra ett försök åtminstone, men jag är rädd för att äggen kommer komma tillbaka på bordet veckan efter testet. Eller så inser jag att ett ägglöst liv är ett ännu bättre liv. Vi får se 😉

Svara

Stockholmsvegetarian, hahaha. Bästa uttrycket!
Annars kryllar det nu av gluten- och laktosfria Stockholmare som plötsligt efter 20 till 45 års regelbundet gluten- och laktosglufsande påstår sig få ont i magen av ovan nämnda livsmedel. De påstår också att chiapudding är gott. Men bara om de sväljer snabbt utan att känna efter.

Hehe 🙂 Ja det finns gott om trenddieter till höger och vänster. Måste dock erkänna att jag blivit påverkad av bl.a. livsmedelsverkets uppmuntran att p.g.a. hälsoskäl äta en mindre mängd rött kött (försöker som sagt helt att utesluta den biten ur kosten). Påhittade allergier och hypokondriker finns det gott om. Ganska underhållande faktiskt 🙂 Juice-dyrkarna har ju ploppat upp som svampar ur marken också tack vare den där tokstollen som gjorde Fat, Sick and nearly Dead. Luktar livets ord om hela skiten.

Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *