Kategorier
Privatekonomi

Wifog – reklamfinansierad telefoni

*UPPDATERING 2015-11-20*

Jag använder inte längre Wifog eftersom de frångått sitt ursprungliga koncept och är av många olika anledningar inte längre värt att använda. Det finns nu mycket bättre alternativ som till exempel Hallon för 99 kronor/månad.

//

Precis innan jul satt jag och undersökte alternativ till att skära ner mina kostnader för både mitt mobila bredband och telefonin. Jag tyckte helt enkelt att 229 kronor i månaden för mobilt bredband (från tele2) var för mycket, samtidigt som internet är något som man faktiskt inte kan eller vill klara sig utan i dagsläget. Jag betalade också 99 kronor för telefoni från Hallon. Av en slump fick jag nys om Wifog.

Det ska inte vara krångligt och onödigt dyrt – det ska vara enkelt, och gratis. Det låter kanske knasigt att ge bort obegränsat mobilt bredband helt gratis – men varför göra som alla andra? När andra tar betalt av sina kunder, tar vi betalt av annonsörerna, som via Wifog visar sin reklam för dig. Så när du tittar på lite reklam då och då – får du gratis mobilsurf och telefoni. Det är både enkelt och smart. – wifog.com

Wifog är alltså en tjänst som låter dig ringa, skicka sms och surfa obegränsat i utbyte mot att du ser på reklam lite då och då.

Wifog telefoni, samtal och sms

I nuläget kan inte Wifog erbjuda nummerportering, vilket känns lite tråkigt. Samtidigt skulle nog Wifog själva tjäna mycket på att så snart som möjligt utveckla en sådan möjlighet för kunden. Det innebär att jag nu är tvungen att använda ett helt nytt nummer, eller åtminstone vänta tills nummerportering blir tillgängligt (vilket ska ske ganska snart, åtminstone enligt Wifog själva). När simkortet väl är på plats i telefonen var det en mycket enkel aktiveringsprocess och jag kunde inom några minuter ringa mitt första gratissamtal.

Telefonidelen fungerar tillfredsställande. Vid ett par tillfällen har jag upplevt total tystnad när någon har ringt mig, varpå jag senare fått svaret att ”jag hörde dig men du verkade inte höra mig”. Huruvida detta beror på Wifogabonnemanget eller min telefon låter jag vara osagt. Dock har jag aldrig upplevt problemet tidigare, vilket tyder på att det kan ha att göra med Wifog. Sms fungerar som de ska. Dock kan det för vissa vara en nackdel att Wifog inte stöder mms. Själv skickar jag inte längre mms, men de gånger man får ett mms i inkorgen är det lite irriterande att man inte kan kika på dom. En läsare har påpekat för mig att det jag tidigare skrev om mms inte stämmer. Man kan tydligen ta emot mms så länge man har tillräckligt med data för att ladda hem det. Jag låter sanningshalten i detta vara osagt, eftersom jag aldrig har lyckats läsa de fåtal mms som jag har fått, även om jag har data på telefonen.

Wifog använder sig av operatören tres nät. Personligen har jag tidigare haft stora problem med just tre, men antingen har nätet blivit betydligt bättre eller så hade jag otur förra gången jag hade med tre att göra. Nu upplever jag bra täckning, trots att jag bor ute på landet, dryga två mil från närmsta stad. Strålande!

Wifog surf

Wifog använder sig av 3G-nätet och surfen har fungerat utan problem, med några få undantag vid de tillfällen Wifog haft störningar i sin reklamportal. Man bör ha i åtanke att Wifog är en relativt ny tjänst och att allt därför kanske inte går som en klocka riktigt än. Men 95% av tiden har jag utan problem kunnat surfa gratis.

Hur fungerar det?

Kort och gott så uppmanas man att se på tre stycken reklamfilmer, som tillsammans är lite drygt en minut långa. Efter att man har sett dessa så blir man tilldelad 100MB surf eller två timmars fri surf. När man surfat slut på 100MB alternativt surfat i två timmar utan att ha förbrukat all datamängd, måste man återigen kika på lite reklam. Jag har använt wifog till bland annat Netflix, en streamingtjänst. Jag brukar kunna se på uppskattningsvis en kvart streamad film, innan det är dags att fylla på data igen.

Sparar rejält med pengar

Mina tidigare utgifter för telefoni och bredband var 348 kronor per månad. Detta är ändå relativt lågt om man jämför med vad andra betalar, för att inte tala om hela familjers kostnader för telefoni. Nu kan jag dra ett tjockt svart streck över raden telefoni och bredband i min budget och det innebär att jag årligen sparar lite drygt 4000 kronor. Det tackar jag Wifog för!

Wifog får 4 av 5 lyckliga fiskare i betyg.

Har du också använt Wifog? Berätta gärna om din egen situation vad gäller telefoni och bredband. Kommentarer är som vanligt väldigt uppskattade och ytterst välkomna!

Ett svar på ”Wifog – reklamfinansierad telefoni”

Jag har blivit avstängd för att jag enligt dem tittat för mycket reklam, jag tittade på all reklam jag kunde! Jag gjorde det för jag trodde det va så man skulle göra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *